Godt & Blandet

Blogger eller reklameprostitueret!?

Here it goes….. Som blogger må man heldigvis sige og gøre præcis, hvad man selv mener og føler for. Det er super fedt og have sit “eget” medie hvor man kan udtrykke sig og være sig selv. Jeg har inden jeg selv startede med at blogge, fulgt en masse større bloggere (flere år tilbage).
Det fede ved, at følge andres blogS er, at de har en verdensopfattelse og fører et andet liv end mig. Det gør, at jeg bliver inspireret, nysgerrig og at jeg hele tiden har fokus på hvilke valg jeg træffer og hvilket liv jeg vælger at føre. Det giver mig samtidig en ro og en lyst til at forsætte min rejse med mine værdier og normer i bagagen (og nogle gange tage noget nyt med…).

Mit ret så STORE dilemma kommer her…, måske er jeg den eneste der sidder med disse tanker og hvem ved, måske har de også strejfet dig!?

Der er ret mange nuancer i emnet, så jeg starter fra en ende af. For mig som menneske, er det vigtigt at være tro mod de ting jeg siger, altså at jeg kan stå inde for mine valg. Jeg har den seneste tid oplevet en masse gode bloggere, der sælger deres “sjæle” for at få lov at reklamere for et produkt.
Og ja der er da en masse muligheder ved at reklamere, en masse gratis produkter og fine indbydelser til networking (i produkternes regi).

Men hov…, hvor blev det personlige af!? og troværdigheden…
Jeg er helt med på, man som blogger tit finder de samarbejdspartnere/produkter som er et match til ens egen stil (Alt andet er utroværdigt!). Men hvor blev mennesket bag bloggen af og hele udtrykket som var så unikt. Når det lykkedes for nogen at finde deres niche, er det fedt, at se hvordan andre miljøer og produkter kan kobles på og blive troværdige.

SoMe (sociale medier) er efterhånden fyldt af billeder, stories og links til alle mulige former for reklamer (ligefra gulvtæpper til vilde rejser). Som virksomhed er det ret nemt, at finde enten bloggere eller folk med mange følgere som vil reklamere for deres produkter.
Men hvis vi tager forbrugernes briller på, hvor troværdigt er det så, at nogen mennesker reklamere for ALT hvad de kan få fingrene i.
Vi er Alle forskellige og det er der masser af plads til, men så kald det dog noget andet end en blog! Og lad vær med at lyv! Sig nu bare at produkterne du skriver om er din indkomst.

Det er jo logisk, at hvis man som blogger eller instagrammer tester et produkt og skriver en anmeldelse som man på en eller anden måde er betalt for, så skriver man ikke at produktet er dårligt!!! Har du set det før? De fleste glemmer vist også at skrive #sponsoreret på deres opslag.., men ok #hahaskjultreklamesomduikkeopdagede kunne også være et bud.

Jeg har selv nogle produkter i mit liv som jeg har valgt, at blogge om, men disse produkter er IKKE nogen som jeg har modtaget penge for. Det står for egen regning og ja det kan godt være, at jeg kunne have tjent penge på det, men NEJ jeg behøver ikke penge i ryggen for at have en mening eller for at anbefale noget, så var jeg nok blevet sælger i stedet for socialpædagog!

Kom nu kære blogger-kollegaere, et OPRÅB fra mig: Bliv ved med at være jer!, det er Så fedt ved, at følge jer og læse om Jeres liv (og IKKE de reklamer I laver….) Jeg nyder at se jeres farverige liv, jeres familier, jeres rejser, jeres mad, jeres bolig, jeres kæledyr og jeres fede opslag/ videoer der er lavet i nuet 🙂

Tanker fra en blogger

Forrige indlæg

Du vil muligvis også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar