Desserter

Sommer, koldskål og P4

Det er tidligt… vækkeuret har lige ringet klokken er kun 05 og det er torsdag d.27 juli!! Men hvad gør det, når morgenhumøret er på en 5’er og der venter en LIVEudsendelse hos P4 sjælland ved Anders og Lærke.
Tidligere på ugen ringede Morten Dam-Sørensen der også er vært på P4 for, at høre om jeg ikke kunne finde på lidt spiseligt-sommer. Eftersom det første der slog mig var koldskål, sagde jeg starks ja til indbydelsen og gik i gang med at eksperimentere (se min instagram @frkronnow).

Hestene glor lidt, da jeg allerede står på folden kl.5.30 for, at lukke dem på græs, man kan næsten se de spørger “hvorfor fa’en er du så tidligt oppe?!” 😉 Trafikken glider heldigvis nemt afsted, det er tydeligt, at Alle holder ferie… (undtagen mig!, jobbet venter efter udsendelsen, godt mine skønne unge mennesker sover længe, så jeg kunne nå et hurtigt smut til Næver.)

Matilde (der står for koordinationen på programmerne) nåede akurat lige at ringe i det øjeblik jeg parkerede min lille sorte prutkasse, hun ville bare sige; der er 30min til vi går i luften. Solen skinner og det blev lige til det sædvanlige selfie udenfor.

For første gang i min radio”karriere” var jeg slet ikke nervøs.., nu skal det så også siges at både Lærke og Anders er super godt selvskab. Alle ingredienserne er forbedret hjemmefra, lige klar til et radio-setup:

Koldskål i min lækre termoflaske, ægte vanilie fra Mill & Mortar, det lækreste ØKO chili fra Plantemageren, smørbagte småkager fra Meny Kalundborg og friskplukkede ribs/ solbær fra min egen have.

Da jeg introducerede Anders for min opskrift, så studsede han noget over chilien. Uden at nævne det, tror jeg rent faktisk han synes det var ret underligt, at det skulle i hans koldskål.

Det blev nu ret lækkert… Anders var ihvertfald godt tilfreds, han skrabede sin tallerken (LIVE så ALLE kunne høre det…) og måtte tilstå, at sammensætningen af de sure bær, den rene vanilje, chilien og småkagerne var ret så god.
Efter udsendelsen måtte Lærke overgive sig, hun mente dog ikke der skulle chili på hendes (det sørgede Anders for…) og hun synes også det var ganske godt.

Sommer-koldskål
(4 portioner)

1 liter koldskål (lav din egen eller køb den du godt kan li’ færdiglavet)
2 tsk vanilje (ren vanilje, ikke vaniliesukker)
3 dl ribs
3 dl solbær

Det hele blendes forsigtigt med en stavblender (der må gerne være lidt bid i de friske bær).
Hæld det i en tallerken og knus småkagerne (eller kammerjunkerne) ud over. Drys lidt af den milde tørret chili over og Værs’go

Velbekomme….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrige indlæg Næste indlæg

Du vil muligvis også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar