Godt & Blandet

Frihed -ingen undskyldning…..

Igennem livet møder vi (heldigvis) en masse som sætter spor i vores sind og sjæl. Vi lever i forskellige kapitler, med forskellige “forfattere” og tolker historien udfra vores egne normer og værdier, ikke én historie er ens…
Min blog handler også om dybere tanker om livet og de forskellige kapitler.

FRIHED!!!!

Frihed, det ord lærer man vist først den dag, at man mærker det dybt indeni. Og nej frihed kan ikke købes for penge (det mener jeg ikke ihvertfald ikke…, trods jeg lever på en almindelig pædagogløn). Frihed er noget man som menneske selv skaber.

frihed4Foto: Solnedgang ved lyngen med min hund og min mand.

For mig er frihed min hverdag, mine valg, de mennesker jeg omgiver mig med og de veje jeg vælger at gå…
Jeg tror Alle mennesker kan opnå følelsen af frihed, hvis de turde leve med hjertet og gøre det de drømte om og lade vær med at udsætte tingene “til i morgen”. Tit gør vi mennesker desværre det, at vi skubber tankerne foran os, i stedet for, at tage fat i dem og deale med dem i stedet.

Da jeg var yngre, kunne jeg tit undre mig over, hvordan nogen mennesker valgte, at leve. Og jeg kom tit til, at sige disse tanker højt. Jeg kunne simpelthen ikke begribe hvordan nogen mennesker “spildte” deres liv på dumme valg. Og hvordan de turde drømme om ting, som de alligevel aldrig ville springe ud i og turde, at sige de drømmene højt, som egentlig kun var ord uden handling…
En dag, da jeg undrede mig højt hjemme ved mine forældre, afbrød min mor mig og sagde til mig “Stine, hvordan kan du gøre dig til dommer over, hvad der er rigtigt og forkert for andre…!?” Noget der gav mig en opsang og som jeg husker den dag i dag når jeg undre mig… Vi er ikke ens som mennesker og hvor ville det være kedeligt, hvis vi alle havde de samme mål og drømme.

Jeg tit ser folk på en anderledes måde, end de ser sig selv. Jeg ser deres ressourcer og deres skabende sider. Dette er faktisk en egenskab som tit giver en masse tanker på andres vejne (når jeg holder det for mig selv). Det lykkedes dog engang imellem, at få sagt det højt, til de mennesker det vedkommer. Det rammer dem, på en måde som kun de kan forklarer., men oftest forbliver det ord indeni mig, fordi jeg netop ikke skal være “dommer” selvom dette er med positivt udgangspunkt.

Da jeg voksede op, lærte jeg som ganske lille, hvordan de små ting betød en hel del og hvordan friheden i mine forældres opdragelse blev en del af, den måde vi levede på. Mine forældre har altid forsøgt, at opnå det de drømte om og har følt det som en frihed, at de kunne være i stand til at gøre det… Selvom tingene ikke altid har gået efter planen (meget sjældent efter planen) , så er de altid kommet i mål med en større erfaring og en følelse af frihed.

frihed2Foto: Hverdag med bål, i enden af en af foldene med mine forældre, det er frihed, helt indeni….

Nu sidder jeg her som 31-årig på min egen gård og med et liv jeg selv har skabt., valg jeg selv har taget, altid med kærligheden og friheden i tankerne…
Når min hverdag bliver hektisk, så har jeg muligheden for at trække mig tilbage og gøre det Jeg har lyst til og dét der giver frihed.

Frihed til at turde leve, fejle, vælge, beslutte, tro, erfare og elske…

Frihed – ingen undskyldning… Skab din egen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrige indlæg Næste indlæg

Du vil muligvis også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar