Godt & Blandet

Taknemmelig….. på en almindelig tirsdag!

Åhh så kom sommeren sgu til Danmark!!!
Nogle dage er sgu bare lange og det føles som om, at alt kraft og energi er suget ud af en…
Men når så Jeg kører ned af min grønne birkeallé mødt af vrinskene heste på folden, der løber side om side med bilen, solen der står og smiler fra en blå himmel, nyslået græs (og ja der er stadig en masse ukrudt over alt!), vasketøjet der blafre i vinden og to glade hunde der vælter ud af døren og en mand der hver dag kommer hjem med et kæmpe smil, ja så er stressen og trætheden lagt bag.

bærNu sidder jeg her i nattøj under åben himmel med kaffe, jordbær og min gamle pc og tænker Højt til jer…

Taknemmelighed er en lille ting som mange mennesker glemmer i deres travle hverdag. Det tager to sekunder, at stoppe op og føle efter indeni… Hvorfor skal det være så svært!? og hvorfor er vi så dårlige til at sige vores taknemmelighed højt (til os selv, vores nærmeste og vores relationer)!?

For nogle år siden, besøgte jeg en klog mand som fortalte mig, at jeg ikke skulle gå videre i mit liv uden at være taknemmelig og uden at sige det højt, hver dag. Det sidder stadig dybt i mig og dette tager jeg med hver eneste dag. Når jeg står op om morgenen, så har jeg et valg (ligesom alle andre mennesker), nogle dage er sgu også bare sure og starter helt forkert, men her er det så at taknemmeligheden og de positive tanker skal vinde. De små ting er nemlig også værd, at stoppe op og give en tanke.

“When the shit hits the fan” (når lorten rammer ventilatoren), dette udtryk hørte jeg Chris MacDonald sige og det giver SÅ MEGET MENING. Hvorfor er det, at lorten skal ramme en selv før, at man værdsætter det liv og alt hvad man har. Det kunne også være en sygdom der først skal ramme før, at man får øjnene op for hvilke værdier der er vigtige og hvor kostbart livet er. Og sådan behøver det jo slet ikke at være…

Da min mand og jeg sidste forår rejste til New Zealand for, at besøge hans søster og svoger, så kom vi til overvære en “bordbøn” før et måltid. Ikke noget højtidligt men en gestus, hvor der blev takket for, at vi var kommet på besøg og over den lækre mad, som der blev serveret. Og selvom jeg hverken tror på Jesus eller noget andet helligt, så var det slet heller ikke det “bønnen” handlede om. Men om taknemmelighed for at være til, ydmyghed og meget mere. Det satte spor og efter rejsen talte vi om hvordan denne lille “event” faktisk havde rørt os begge meget. Det fik os til, at føle os velkommen i min svigerindes svigerfamilie og kærligheden var ikke til at tage fejl af.

P1000899
Billedet er taget på toppen af “Pams Hill”, en særlig hilsen til The Wilkins

Og det er jo egentlig Ret så simpelt! Det er faktisk bare at gøre det… Det man giver til sig selv og til andre kommer hundrede gange igen.

Start tidligt, ligesom Du lærer dine børn, at de er elsket og anerkender dem i hvor dygtige de er, så lær dem også at værdsæt de små ting, som faktisk er og bliver de aller Største her i livet. Og husk også selv at prøv i din hverdag, start småt, føl efter selv og prøv at sige det højt… Tak….

 

Carpe Diam stammer fra den romerske digter Horats og betyder: “Grib dagen” eller: Lev livet i dag uden at tænke over morgendagens bekymringer. Udtrykket hedder i hele sin længde: Carpe diem quam minimum credula postero

Forrige indlæg Næste indlæg

Du vil muligvis også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar