Desserter, Godt & Blandet, Opskrifter

Dér hvor syren (og chokoladen) gror…

Nu er jeg nok ikke den eneste, der elsker chokolade, vel?

Mmmm et godt stykke mørkt chokolade, lidt syrligt og så kraftigt, at 2 stykker er mere end rigeligt. Åhh tanken kan næsten få mundvandet til at løbe! Det er så dér jeg synder… Chokolade!!!

Nu er engelske forskere begyndt at forske i, at 40 gr god mørk chokolade dagligt skulle være godt for forhøjet blodtryk, ligefrem chokolade på recept!? Det lyder da slet ikke så tosset. Og så er der selvfølgelig også alle de mennsker, der mener det modsatte, at chokolade er usundt, og at man skal holde sig fra det. Lige meget om det er sundt eller ej, så dropper jeg ikke min chokolade ”one piece chocolate at day, keeps the doctor away!”.

For nogle dage siden var jeg sammen men min familie. Vi besluttede at tage en lang gåtur i skoven. Vi parkerede bilen ved min veninde Mia’s køkken (hende kommer I også til at høre meget mere om senere), hilste på hende, inden vi tog en god lang gåtur ud i den danske grønne bøgeskov. Lige inden vi gik, fik jeg en anvisning om, at jeg skulle plukke en masse skovsyre til kaffen.

150515

Nu tænker du sikkert, at du aldrig har hørt om skovsyre, men det er så populært. Det har lidt samme status som ramsløg (meget fancy).

Skovsyren vokser i bunden af bøgeskoven, og ligner mest af alt en fin lille kløver. Man skal dog huske på, at planten indeholder oxalsyre, som er giftig. Det betyder, at man ikke skal servere skovsyre i store mængder. Så en salat, hvor hovedingrediensen er skovsyre, kan bestemt ikke anbefales. Grovspisning kan man altså blive syg af – lidt er godt – meget er skidt, så brug syren som pynt på alt, hvad du tænker kunne få et lille frisk pift af citrus (kilde: havenyt.dk).

I det nye nordiske køkken indgår skovsyren, og mange moderne kokke har fået smag for den lille urt, der bruges i mange forskellige retter – i store smagssammenhænge.

Dens fine syrlige smag har givet mange børn gode skovoplevelser, det er altid sjovt at overraske børnene med en skov-buffet! Og sjovt nok er det noget, som børn ikke lige glemmer… Jeg husker tydeligt selv, da jeg var lille i skovbørnehaven, når de voksne fortalte om skovens spislige urter, og vi alle stoppede op for at smage.

Efter to timers gåtur, var vi så klar til kaffe og vidst meget glade, da vi opdagede, hvad violer og skovsyre skulle bruges til. Mias lækre chokoladekage!!! En forårsdag med høj sol, skovtur også masser af chokolade -det er vist et skridt tættere på himlen.

Mia har i denne sammenhæng valgt, at I der læser med om skovsyren skal have en ægte chokoladeopskrift (og nej, i dag er den hverken uden gluten, smør eller mel, man skulle faktisk tro, at hun havde en sammensværgelse med min mormor-Else).

Fru.ReesenS Chokolade Bombe

200gr. Smør
200gr. Rørsukker
200gr. Chokolade (køb Ikke det billige, men en god mørk en!)
1 spsk mel
8 æggeblommer
6 æggehvider
Smelt smør, kom sukker og den smeltede chokolade i (smelt i vandbad) tilføj mel og æggeblommer og pisk hviderne piskes stive (i en anden skål), og vend det sammen.
Bag kagen i ovnen ved 150 gr i ca 50 min.

150515.1

Prøv selv (og husk skovens dejlige syre til), velbekomme.

Forrige indlæg Næste indlæg

Du vil muligvis også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar