Opskrifter

Hvad kom først hønen eller ægget!?

Vækkeuret ringer…. eller GALER (sådan a la Kykelikyyyyyyy), det er tidligt og solen er på vej op. Her galer hanen, den vil lukkes ud., så snart den lille låge åbnes vælter de 8 høns og store Brahmahane afsted ud i haven, på jagt efter Alt der kan spise.

Faktisk var jeg Slet ikke vild med tanken om høns, selvom jeg nu elsker orange æggeblommer (fra høns der spiser grønt og går frit) til morgenmad. Helt ærligt så er fugle bare slet ikke mig, de er på en måde så utilregnelig med deres baskende vinger og næbet der kan hakke., nej et stort dyr er bedre. Problemet er så bare at ingen store dyr desværre ligger æg til min morgenmad!!!

Så Jeg overgav mig og i 30års gave fik min mand sit ønskede hønsehus med en masse forskellige hønseracer (som giver æg i alle farver, jaa som ligner malede påskeæg). Også passer det jo egentligt godt til bondegården med fritgående høns (der skider LÆS: alle vegne!!! Derfor gummistøvlerne).
Nu kender jeg pludselig en masse der har høns, jeg er på ”hønseforum” på nettet og nu er det blevet en hobby at ruge påskekyllinger ud, krydse racer og have Mange forskellige farver æg.
Og mig som troede æg Kun var brune, ”hudfarvede” eller hvide (som man køber i supermarkedet).

030415.2

Sjovt nok kender jeg også en masse, trods de bor i provinsen, som Stadig Kun køber æg fra køledisken og ikke spørger naboen eller i sit netværk om nogen-kender-nogen der har egne æg!?
Jeg ved godt der er nemt at ligge en bakke æg ned i vognen, når man alligevel er ude og handle, men har Du set hvad de koster?? Også er de så små, næsten som dueæg (hvis ikke man betaler sig til str.XXL).
Næhh næste gang Du kører forbi et sted, med nogen som har høns i haven, så bank på deres dør og spørg om du kan købe en bakke æg (der sker jo ikke noget ved at spørge…) de fleste folk med høns, vil meget gerne sælge sine æg.
Også er æg sundt!! Fornyligt skrev Michelle Kristensen (hende der er ernæringsekspert på Go’morgen Danmark) på sin instagram ”One Egg at day, keeps the belly fat away”.
Selvom jeg ikke spiser æg hver dag, så er det da rart at vide, at æg Ikke er usundt!!
For nogle år tilbage blev der skrevet stolpe op og stolpe ned om, at for meget æg gav Alt for højt kolesteroltal og øget risiko for hjerte-karsygdomme, men nu har man heldigvis slået fast, at dette ikke har nogle påvirkning på sunde og raske mennesker og at der er mange myter om æg (kilde: naturli.dk & danskeg.dk).

Nu er sommertiden kommet og som i ”gamle” dage, er mere lys = flere æg. Man kan godt sige, at påsken er en slags ”æggefestival” (produktionen er i gang igen) her spises, trilles og males.

Æggesalat

2 spsk hytteost
2 spsk mayo (Ikke K-salat!)
1 tsk m.top Karry
½ tsk gukemeje
1 håndfund grofthakket ramsløg
3 hakkede hårdkogte æg
salt/peber (efter behag)

Hytteosten, mayo, karry, gurkemeje, ramsløg, salt/peber blandes sammen i en lille skål, sørg for at æggene er nedkølet inden du piller dem (friske æg er svære at pille) skær æggene forsigtigt i små tern og bland dem sammen med dressingen.

Pynt: små økotomater, hakkede ramsløg og violer (fundet i havens græsplæne)

030415.3

Velbekommen og go’ påske

Forrige indlæg Næste indlæg

Du vil muligvis også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar